Hybride CV ketel

Hybride cv ketel

Een hybride cv ketel is onderdeel van een hybride verwarmingssysteem. Samen met de hybride warmtepomp verwarmt het systeem uw woning en tapwater. Deze oplossing verbruikt minder gas en is dus een duurzaam systeem. De hybride installatie is een goede stap om uw CO2 uitstoot te verminderen.

Wat is een hybride installatie?

De hybride installatie bestaat uit een cv ketel en hybride warmtepomp. De warmtepomp neemt de functie van de cv ketel voor 80-95% over. De cv ketel verwarmt nog wel het tapwater in de badkamer en keuken. Alleen wanneer het buiten rond het vriespunt of lager wordt, verwarmt de cv ketel de ruimtes in de woning. Door de uitgekiende installatie is het voordeliger om op dat moment met gas uw woning te verwarmen. Met de hybride installatie bespaart u dus op uw gasgebruik, ook als u nog niet volledig kunt overstappen op gasloos wonen.

De hybride warmtepomp is een ideale duurzame keuze als u uw cv ketel nog niet wilt vervangen. Dus als deze nog goed werkt kunt u deze blijven gebruiken en toch aardgas besparen.

Voordelen van warmtepomp en cv in hybride opstelling

Er wordt vaak gekozen voor een hybride installatie door de vele voordelen die het heeft. U hoeft uw huidige cv ketel niet te vervangen als deze nog goed genoeg is. De hybride cv ketel kan ook al een goed rendement behalen wanneer uw woning niet optimaal geïsoleerd is. Vaak kunt u gebruik blijven maken van bestaand leidingwerk, installaties en traditionele radiatoren. Een grote verbouwing aan uw woning is dus niet nodig. Dit scheelt in de investeringskosten en is minder gedoe. Daarnaast is de hybride installatie een stuk voordeliger in aanschaf dan de all-electric warmtepomp.

Waarom een hybride cv ketel?

  • Behoud uw huidige cv ketel en doordat de warmtepomp mee gaat verwarmen, wordt de levensduur verlengd
  • Ideaal wanneer u gas wilt besparen, maar nog niet volledig gasvrij kunt wonen omdat uw woning niet voldoende geïsoleerd is
  • Bespaar tot 80% op uw gasverbruik

Kosten hybride cv ketel

Bij de aanschaf van een hybride cv ketel moet u ook rekening houden met de kosten van de hybride warmtepomp. Gelukkig is er subsidie voor de warmtepomp. Dit is namelijk een investering in duurzame energie. De hoogte van de subsidie hangt af van het type waar u voor kiest. Voor de meeste huishoudens is een hybride warmtepomp van 5 kW voldoende. Uitgaande van een warmtepomp van 5 kW kunt u uitgaan van de volgende bedragen:

Hybride warmtepomp zonder cv ketel

  • Aanschafkosten: €3.600 - €4.600
  • Subsidiebedrag: €1.500 - €1.800
  • Gemiddelde totale investering: €2.450

Hybride warmtepomp met cv ketel

  • Aanschafkosten: €4.700 - €6.700
  • Subsidiebedrag: €1.500 - €1.800
  • Gemiddelde totale investering: €4.050

(bron: Milieucentraal)

Bekijk hier hoeveel subsidie u kunt ontvangen.

Hybride cv ketel als duurzame oplossing

Met de hybride cv ketel met warmtepomp verwarmt u uw woning op dezelfde manier en gebruikt u toch minder aardgas. U maakt gebruik van meer duurzame energie en minder fossiele brandstoffen. Op deze manier verlaagt uw CO2 uitstoot met gemiddeld 25%.

Doe de warmtepompcheck!

Bent u benieuwd of uw woning geschikt is voor een warmtepomp? Doe dan onze warmtepompcheck. Wij geven direct vrijblijvend advies over alle mogelijkheden tot verduurzaming van uw woning.