Techneco Elga warmtepomp

Techneco Elga warmtepomp

In uw oriëntatie naar een hybride warmtepomp bent u vast al veel verschillende merken en soorten tegengekomen. Een bekende en veel geïnstalleerde hybride warmtepomp is de Techneco Elga. De Techneco Elga is een hybride warmtepomp die samenwerkt met uw huidige of een nieuwe cv-ketel. De cv-ketel zit bij de Elga dus niet in de warmtepomp geïntegreerd.

Hoe werkt de Techneco Elga warmtepomp?

Een Techneco Elga warmtepomp bestaat uit twee onderdelen: een binnenunit en een buitenunit. Zoals de naam al verraadt, wordt de binnenunit binnen geplaatst. Als het kan naast de cv-ketel. De buitenunit wordt buiten geplaatst, bijvoorbeeld op het platte dak, aan de gevel of op een balkon. De Techneco Elga haalt zijn warmte uit de buitenlucht. Door deze lucht samen te persen, loopt de temperatuur in de compressor op. Deze warmte wordt uiteindelijk gebruikt om de woning te verwarmen.

De Techneco Elga werkt samen met uw bestaande cv-ketel. U hoeft deze dus niet te vervangen. Als uw cv-ketel niet meer goed werkt of ouder is dan tien jaar, kan het verstandig zijn om deze ook te verwarmen. Zo verwarmt u uw woning altijd op de meest efficiënte manier.

De voordelen van de Techneco Elga

De Techneco Elga kent vele voordelen. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat u uw woning op een duurzame manier verwarmt. Uw gasverbruik wordt met zo’n 60% verminderd, wat zorgt voor een lagere CO2-uitstoot. Ook is uw woning klaar voor de toekomst.

Het voordeel van een lager gasverbruik is natuurlijk ook dat u kosten gaat besparen. Daarnaast wordt uw woning altijd op comfortabele temperatuur gehouden en is het zomers zelfs mogelijk om uw woning iets te koelen met deze warmtepomp.

Kosten en terugverdientijd Techneco Elga

Omdat de Techneco Elga samenwerkt met uw bestaande cv-ketel, en er vaak niet veel aanpassingen aan de woning nodig zijn, blijft de investering relatief laag. Denk aan zo’n €5.000 inclusief installatie. Maar wist u dat er subsidie beschikbaar is? Op de Techneco Elga is dit zo’n €1.700. Hiermee verlaagt u uw investering en dit verkort de terugverdientijd.

Omdat u met een warmtepomp bespaart op uw gaskosten, verdient u uw investering na verloop van tijd weer terug. Bij een geschikte woning verdient u de Techneco Elga vaak binnen 8 tot 12 jaar weer terug. De terugverdientijd kan, afhankelijk van uw situatie, langer of korter zijn.

Meer informatie over de Techneco Elga warmtepomp

Wilt u meer weten over de Techneco Elga of wilt u weten of uw woning geschikt is voor deze warmtepomp? Doe dan de Warmtepompcheck. Op basis van een aantal vragen over uw woning ontvangt u direct een vrijblijvend advies over de mogelijkheden.

Doe de warmtepompcheck!

Bent u benieuwd of uw woning geschikt is voor een warmtepomp? Doe dan onze warmtepompcheck. Wij geven direct vrijblijvend advies over alle mogelijkheden tot verduurzaming van uw woning.