Daikin Altherma warmtepomp

Daikin Altherma warmtepomp

De Daikin Altherma is een hybride warmtepomp. Dat betekent dat de warmtepomp samenwerkt met en cv-ketel. Bij de Daikin Altherma zit deze cv-ketel ingebouwd in de warmtepomp. Met een hybride warmtepomp bespaart u al gauw 60% van uw gaskosten.

Hoe werkt de Daikin Altherma warmtepomp?

De Daikin Altherma werkt samen met een ingebouwde cv-ketel. Deze cv-ketel wordt alleen gebruikt op zeer koude dagen. De warmtepomp redt het dan niet om zelf de woning warm te krijgen en krijgt dan automatisch hulp van de cv-ketel. Omdat de Daikin Altherma samenwerkt met een cv-ketel, zult u het altijd comfortabel warm hebben in uw woning.

Op minder koude dagen haalt de Daikin Altherma warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt aangezogen door de buitenunit. In de binnenunit wordt de lucht samengeperst. Hierdoor ontstaat er warmte in de condensor waarmee de woning uiteindelijk verwarmd kan worden.

De voordelen van de Daikin Altherma

Er zitten vele voordelen aan de Daikin Altherma warmtepomp. Zo verwarmt u uw woning op een duurzame manier. Omdat uw gasverbruik omlaag gaat, verlaagt u ook uw CO2-uitstoot. Dit is goed voor het milieu. Daarnaast is uw woning klaar voor een duurzame toekomst.

Omdat uw gasverbruik omlaag gaat, gaan ook uw gaskosten omlaag. Daarnaast is uw woning altijd comfortabel warm en is het zomers zelfs mogelijk uw woning iets te koelen met de warmtepomp.

Kosten en terugverdientijd Daikin Altherma

De aanschaf van een warmtepomp kost natuurlijk geld. Maar doordat u gaskosten gaat besparen, verdient u dit bedrag ook weer terug. De kosten van de Daikin Altherma liggen rond de €6.000 inclusief installatie. Hiervoor krijgt u dus een warmtepomp mét ingebouwde cv-ketel.

Omdat de warmtepomp bij zeer koud weer hulp krijgt van de cv-ketel, zijn grote aanpassingen aan de woning vaak niet nodig. Wel is het belangrijk dat de woning redelijk goed geïsoleerd is en is vloerverwarming aan te raden, maar niet altijd noodzakelijk. Het kan zijn dat hier nog extra kosten uit voortkomen. Wel zorgt u er zo voor dat u uw woning zo efficiënt mogelijk verwarmt.

De terugverdientijd van de Daikin Altherma verschilt per situatie. Maar door de beschikbare subsidie komt deze in veel situatie uit op ongeveer 8 tot 12 jaar.

Meer informatie over de Daikin Altherma warmtepomp

Overweegt u de Daikin Altherma warmtepomp? Dat is een duurzame keuze! Een belangrijke vraag is dan of uw woning al geschikt is voor een warmtepomp. Om u snel en eenvoudig te kunnen adviseren hebben we de Warmtepompcheck ontwikkeld. Op basis van een aantal vragen over uw woning ontvangt u direct en vrijblijvend advies over de mogelijkheden in uw woning.

Doe de warmtepompcheck!

Bent u benieuwd of uw woning geschikt is voor een warmtepomp? Doe dan onze warmtepompcheck. Wij geven direct vrijblijvend advies over alle mogelijkheden tot verduurzaming van uw woning.