Voordelen warmtepomp

Warmtepomp voordelen

Waarschijnlijk hoort u steeds meer mensen in uw omgeving praten over de warmtepomp. In de afgelopen jaren hebben veel Nederlanders geïnvesteerd in deze duurzame energiebron. Overigens wordt de warmtepomp in Scandinavië door veel huishoudens al vele jaren gebruikt. Waarom is de warmtepomp in Nederland zo in opmars? En waarom zou u investeren in een warmtepomp? Wij zetten alle voordelen op een rij waarom ook u wilt overstappen naar een warmtepomp.

1. Minder belastend voor het milieu door minder CO2 uitstoot

Misschien wel het belangrijkste voordeel van een warmtepomp is de vermindering van CO2 uitstoot. Een warmtepomp is een duurzame oplossing. U gebruikt structureel minder fossiele brandstoffen en stoot minder CO2 uit. Dit is beter voor het klimaat. Daarnaast helpt u om het Klimaatakkoord te halen.

2. Klaar voor de toekomst

De energietransitie is nu volop aan de gang: Nederland wil in 2050 CO2 neutraal zijn. Het is zeker dat we van het gas af gaan. Daarnaast wordt gas steeds schaarser en duurder. Met een warmtepomp bent u hier op voorbereid en zet u de eerste stappen richting gasloos wonen.

3. Vermeerdering van uw woningwaarde

Een ander voordeel van de warmtepomp is de verhoging van de waarde van uw woning. Met de aanschaf van een warmtepomp ontvangt uw huis een beter energielabel wat zorgt voor een hogere waarde van uw woning. Daarnaast nemen steeds meer huishoudens maatregelen om gas te besparen. Als u daar niet in meegaat heeft dat effect op de waarde van het huis.

4. Verbouwing lang niet altijd nodig

In de meeste gevallen kan een warmtepomp gebruikmaken van bestaande leidingen, radiatoren en installaties. Dit brengt dus geen hoge verbouwings- en installatiekosten met zich mee. Uw installateur kan daarover met u meedenken en u een gedegen advies geven over de meest geschikte warmtepomp.

5. Weinig onderhoud

Een groot voordeel voor gebruikers is dat een warmtepomp weinig onderhoud vraagt. De warmtepomp heeft een lange levensduur (min 15 jaar) en is daarnaast onderhoudsvriendelijk. U heeft dus lage onderhoudskosten en bent voor een lange tijd verzekerd van warmte.

6. Meer wooncomfort

Een warmtepomp geeft meer wooncomfort. Een warmtepomp werkt het beste op een constante temperatuur. Hierdoor heeft u dus altijd een comfortabele warmte in huis.

7. Subsidiemogelijkheden

Er is subsidie beschikbaar voor de aanschaf van warmtepompen. Door de subsidie verlaagt het investeringsbedrag aanzienlijk. Daarnaast wordt de terugverdientijd korter. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het type warmtepomp en het vermogen.

Doe de warmtepompcheck!

Bent u benieuwd of uw woning geschikt is voor een warmtepomp? Doe dan onze warmtepompcheck. Wij geven direct vrijblijvend advies over alle mogelijkheden tot verduurzaming van uw woning.