Kosten hybride warmtepomp

Kosten hybride warmtepomp

Wilt u uw woning op een duurzame manier verwarmen? Dan is een hybride warmtepomp een goede keuze. Om een hybride warmtepomp aan te schaffen is een investering nodig, maar er is ook subsidie beschikbaar om de kosten omlaag te brengen. We vertellen u graag meer over de kosten van een hybride warmtepomp.

Kosten voor de aanschaf van een hybride warmtepomp

Er zijn verschillende soorten hybride warmtepompen, waardoor ook de kosten van een hybride warmtepomp uiteen lopen. Simpel gezegd zijn er twee soorten hybride warmtepompen: een hybride warmtepomp met een geïntegreerde cv-ketel en een hybride warmtepomp die samenwerkt met uw huidige cv-ketel.

De kosten voor een hybride warmtepomp die samenwerkt met uw huidige cv-ketel liggen lager. Denk hierbij aan ongeveer €4.500 inclusief installatie. Het is dan wel belangrijk dat u al een moderne hr-ketel heeft of deze nieuw aan wilt schaffen. Als u deze nieuw aanschaft, stijgen de kosten, maar verwarmt u wel zuiniger dan wanneer u de warmtepomp samen laat werken met een oude, vaak niet zuinige, cv-ketel. Een vaak geïnstalleerde hybride warmtepomp zonder geïntegreerde cv-ketel is de Techneco Elga.

Als uw cv-ketel aan vervanging toe is, kunt u ook kiezen voor een hybride warmtepomp met een geïntegreerde cv-ketel. De kosten van deze hybride warmtepomp liggen hoger, maar u koopt dan wel meteen twee apparaten in één. Hou met dit type warmtepomp rekening met kosten van ongeveer €6.000 inclusief installatie. Een hybride warmtepomp met geïntegreerde cv-ketel die vaak wordt geïnstalleerd is de Daikin Altherma.

Subsidie op een hybride warmtepomp

Om de kosten van een hybride warmtepomp te drukken en de investering nog interessanter te maken, heeft de overheid subsidie beschikbaar gesteld. Na installatie kunt u aanspraak maken op deze subsidie. U ontvangt dan ongeveer €1.700 van uw investering terug, afhankelijk van het type warmtepomp dat u heeft aangeschaft. Hoeveel subsidie u precies ontvangt, vindt u terug op de apparatenlijst van de RVO.

Terugverdientijd van een hybride warmtepomp

Een warmtepomp verdient zichzelf vanzelf weer terug. Dit komt omdat uw energiekosten omlaag gaan. In geschikte woningen ligt de terugverdientijd vaak tussen de 8 en 12 jaar. De beschikbare subsidie heeft een positief effect op de terugverdientijd. Ook wanneer u zonnepanelen heeft kan de terugverdientijd verder teruglopen.

Doe de warmtepompcheck!

Bent u benieuwd of uw woning geschikt is voor een warmtepomp? Doe dan onze warmtepompcheck. Wij geven direct vrijblijvend advies over alle mogelijkheden tot verduurzaming van uw woning.